Prijeten hotel Slovenija v Rogaški Slatini

Na št. 1 v Rogaški Slatini glede na ceno in kakovost

Kaj početi v Rogaški Slatini

Rogaška Slatina je idealno mesto za tiste, ki se želijo sprostiti od vrveža velikih mest, se poistovetiti z naravo in izboljšati zdravje. To majhno mesto, ki je eno najstarejših in najbolj znanih zdravilišč v Evropi, ohranja vzdušje miru in tišine. Spoznajte Rogaško Slatino s sprehodom po elegantnih ulicah, ki ohranjajo dvestoletno zgodovino mesta ali si izposodite kolo in obiščite najbolj znane znamenitosti kraja.

Zgodovino mesta lahko raziskujete v muzeju Anin Dvor, kjer lahko najdete pet stalnih razstav, posvečenih najznamenitejšim dogodkom preteklosti Rogaške Slatine.

Kapela Sv. Ane, ki jo je leta 1926 obnovil znani slovenski arhitekt Jože Plečnik, ima posebno mesto med krajevnimi cerkvami.

Jelenjadna kmetija Jelenov Greben je oddaljena 16 km od Rogaške Slatine. Z dovoljenjem lastnika kmetije lahko hranite jelenjad, konje in muflone. Med drugim se lahko poizkusite v lokostrelstvu, poletite z balonom ali obiščete lončarsko delavnico.

V drugi polovici poletja poteka v Rogaški Slatini Anin festival, posvečen glasbi. V tem času je približno 50 koncertov klasične glasbe in bluesa, avtorske pesmi, jazza, etno in številnih drugih stilov. Festival se odvija v parku na Evropski ploščadi ali v paviljonu Tempel. V slabem vremenu se koncerti odvijajo v muzeju Anin Dvor in v Kulturnem centru.

Rogaška Slatina ni znana samo zaradi vode Donat Mg. Leta 1926 je bila ustanovljena največja tovarna proizvodnje kristalnih izdelkov v Evropi. Še vedno uporabljajo skrivnosti kristalne proizvodnje iz XVII. stoletja. V industrijski trgovini lahko kupite različne kristalne in steklene izdelke, katerih izjemna lepota in podrobnosti izdelave in brušenja stekla vas bosta prevzela.

Lahko tudi poskusite svojo srečo in obiščete casino "Fontana".