Po vsebnosti magnezija je Donat Mg edinstvena mineralna voda sveta. Izvira iz globin od 280 do skoraj 600 metrov. V enem litru Donata Mg je raztopljenih več kot 13 g trdnih mineralnih snovi, od katerih je najpomembnejši magnezij. V litru vode ga je več kot 1000 mg, kar uvršča Donat Mg v sam svetovni vrh tovrstnih mineralnih voda. 

Zanimivosti

Magnezij je eden najpomembnejših elementov pri 200 metabolnih procesih v človekovem telesu. Še posebej pomemben je pri membranskih transportnih sistemih, krčenju mišic, razgradnji glukoze, sintezi beljakovin in nukleinskih kislin ter pri oksidativni fosforilaciji, ki je vir nastajanja za življenje potrebne energije. Magnezij omogoča oksidacijo maščobnih kislin, zmanjša količino holesterola, trigliceridov in sečne kisline v krvi.

Človek potrebuje 350-400 mg magnezija vsak dan. Njegovo pomanjkanje lahko povzroči apatičnost in depresije, nezmožnost koncentracije, slabše delovanje mišic in krče. V prebavnem sistemu pomanjkanje magnezija povzroča neješčnost, bolečine v trebuhu in prebavne motnje. Premajhna količina magnezija je lahko povezana tudi z motnjami srčnega ritma.

Več o Donat Mg pa si lahko preberete TUKAJ

View the embedded image gallery online at:
https://hotelslovenija.si/donat-mg#sigProGalleria659b726595